Det var när chauffören skulle lossa de här stolparna som olyckan inträffade. Foto: Göran Rosengren Det var när chauffören skulle lossa de här stolparna som olyckan inträffade. Foto: Göran Rosengren

Man förlorade handen i kranbilsolycka

En man förlorade sin ena hand i en olycka under ett arbete med en kranbil som skulle lossa kraftledningsstolpar på ett materialupplag i Laholms kommun.
Olyckan, som inträffade i måndags, utreds nu som arbetsplatsolycka och vållande till kroppsskada.

En man förlorade sin ena hand efter att ha blivit klämd under ett lossningsarbete på ett materialupplag i en mindre ort i Laholms kommun i måndags.

Mannen skulle på något sätt assistera en chaufför som med sin lastbilsmonterade kran var i färd med att lossa kraftledningsstolpar när olyckan inträffade.
– Det är en person som arbetat med lyft med hjälp av en kran på ett lastbilsflak. I samband med det klämmer han sig så illa att handen går av, säger Stefan Larsson, utredare på polisen i Halmstad, till Hallandsposten.

Kammaråklagare Maria Johansson på riksenheten för miljö och arbetsmiljömål i Göteborg har inte så många uppgifter att dela med sig av om händelsen.
– Det jag kan säga är att det har varit en leverans och händelsen har inträffat i samband med lastning eller lossning. Mannen fördes i ambulans till akuten i Malmö, säger hon till tidningen.

Hon kan inte heller berätta om vilka arbetsgivare som förekommer i utredningen.

En granne till olycksplatsen berättar att det inte var kranbilens chaufför som skadades.
– Det var inte chauffören som skadades, det var en man som arbetar hos huvudentreprenören som fick armen i kläm. Man kan ju bara hoppas att det går bra för personen i fråga, säger grannen till tidningen Proffs.

Huvudentreprenören använder en del av en idrottsplats i Laholms kommun som materialupplag. Foto: Göran Rosengren

Om artikeln

Publicerad: 2024-04-25 15:49
Kategori: Nyheter
Taggar: Arbetsplatsolycka Kranbil Laholm