Roadcrime

Listar alla artiklar taggade med: Roadcrime

Kattmatstransport riskerade välta på E6

Vägbrottsgruppen i Helsingborg, eller "Roadcrime" som den kallas i folkmun, stoppade under måndagskvällen ett rumänskt ekipage lastat med ICA:s kattmat på väg på E6, från Helsingborg till Borås. Lasten ombord hade kalvat och kapellet buktade betänkligt åt vänster.
- Man ville ju inte gärna uppehålla sig allt för nära trailern. Det fanns en betydande risk att hela ekipaget skulle lägga sig på sidan, säger en av poliserna på plats.

1, 2, 3, 4, 5, 6...

Volvo Cars vill inte kommentera årets sjunde överlast

Volvo är en av världens säkraste personbilar. Men många av Volvo Cars transporter till fabriken i Göteborg är allt annat än trafiksäkra. Polskregistrerade 3,5-tons lastbilar på väg till Göteborgsfabriken stoppas i parti och minut av trafikpolisen, med överlaster (hittills) på allt mellan 11 och 388 procent. Sju transporter har i år, fram till i onsdags, stoppats i Helsingborg.
Tänker Volvo Cars agera eller ska vi tolka det som att man anser överlastade bilar är okej?

Fem överlastade transporter till Volvo – på två månader

I januari stoppas en 3,5-tons lastbil av trafikpolisen i Helsingborg. Polisen konstaterar 388 procents överlast. Godset skulle levereras till Volvo Cars i Göteborg. Volvo väljer att inte kommentera den händelsen.
Sedan dess har polisen ertappat ytterligare fyra överlastade 3,5-tonnare. Alla på väg till Volvo Cars. Vill man hos bilfabrikanten månne prata med oss nu?

Falskt körkort visade sig vara äkta

Det har varit en smått hektisk helg för trafikpolisen i Helsingborg. Under lördagen stoppades bland annat en misstänkt spritsmugglare som dessutom lastat sin lätta lastbil till bristningsgränsen. Och på söndagen kontrollerades en lastbilschaufför som visade upp ett körkort som man initialt trodde var falskt.

Polis slog till mot ”Stöld-Scanian” – två män anhållna

Ett gäng vakna chaufförer och åkare uppmärksammade för några dagar sedan ett utlandsregistrerat lastbilsekipage som tidigare varit inblandad i en rad stölder. En Facebookgrupp startades upp för ändamålet att hålla koll på den gröna Scanian med tillkopplad blå trailer. Snart registrerades varje liten rörelse med och runt fordonskombinationen.
På torsdagsmorgonen slog polisen till mot ekipaget och två män kunde gripas för stöldbrott.

Så gick det sedan

Uppsägning, villkorligt och böter i ”Freja-fallet”

Snabb respons och snabb reaktion från Freja i Helsingborg när Helsingborgspolisen stoppade två ekipage varav den ena föraren senare fick villkorligt och strafföreläggande för brukande av falsk urkund.

Två Freja-ekipage fast i Helsingborg

Makedonsk förare greps – visade upp falskt körkort

Under lördagsförmiddagen satte Helsingborgs Roadcrimegrupp stopp för två Freja-ekipage på kontrollplatsen vid Långeberga. En förare saknade förartillstånd och en visade sig ha falskt körkort.

Två misstänkta rattfyllor – på fem minuter!

Under lördagsmorgonen stoppades ett polskt trailerekipage av den så kallade Roadcrimegruppen i Helsingborg. Föraren blåste positivt och är nu misstänkt för rattfylleri.