Transportkriminalitet

Listar alla artiklar taggade med: Transportkriminalitet

Chaufför kritisk mot säkerheten hos Rasta efter upprepade dieselstölder

Åter aktualiseras säkerheten på lastbilsparkeringarna. Denna gång av välbekanta chauffören och författarinnan Cathie Sandberg. Droppen som fick bägaren att rinna över, var när två av hennes åkerikollegor under två dagar, på Rasta Hallandsås, fick se sig bestulna på vars 600 liter diesel. Hon tycker det är dags för dem som tillhandahåller rastplatser, att ta ny höjd för den ökande kriminaliteten.
Gelins KGK

Stor mängd tamponger stals ur lastbil

”Stölder av udda varor kan vara beställningsjobb”

Natten mellan 21 och 22 januari i år, står ett lastbilsekipage parkerat på Bronsgjutargatan i Lockarp. Under natten tar sig en eller flera personer in i släpet och stjäl varor. Bytet denna gång blir ett stort antal tamponger.
Hultsteins
DEBATTARTIKEL

Ingemar Eriksson, SÅ:

Medan regeringen utreder härjar buset fritt

Regering och riksdag har det yttersta ansvaret för landets väl och ve. Att kunna bedriva företagande torde vara en självklarhet, men så är inte situationen idag. Brott skall inte löna sig, den uppfattningen ställer majoriteten av svenska folket upp på.
Men när det gäller transporter blir situationen något märklig. Helt plötsligt är det OK att det stjäls diesel, att fordonen rullar med allvarliga tekniska brister och att tillstånd för yrkesmässig trafik saknas.

Daf

Chaufför pistolhotad och rånad

Sju män har häktats av Göteborgs tingsrätt misstänkta för att ha pistolhotat en lastbilschaufför och för att ha stulit omkring 450 liter diesel från hans lastbil.

Gelins KGK