Chaufför pistolhotad och rånad

Sju män har häktats av Göteborgs tingsrätt misstänkta för att ha pistolhotat en lastbilschaufför och för att ha stulit omkring 450 liter diesel från hans lastbil.

Chauffören körde på kvällen söndagen 22 juli söderut på E6:an. Han stannade till vid rastplatsen Klareberg strax norr om Göteborg för att gå på toaletten.

Det kom då fram flera män och hotade honom med pistol. Han blev även slagen i huvudet. Männen slangade därefter över diesel från lastbilen till dunkar de haft med sig.

Chauffören lyckades efter en stund ta sig in i lastbilen och köra därifrån. Han stannade sedan vid en annan rastplats och larmade polisen.

Polispatruller skickades till rastplats Klareberg och de fann där ett antal personer som stämde med de beskrivningar lastbilschauffören lämnat. De hade också flera dunkar med diesel.
Sju män, därav fem från samma familj, greps och anhölls.

Männen, som är mellan 25-43 år gamla, har nu häktats av Göteborgs tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för rån. Som särskilda häktningsskäl anger tingsrätten att det finns risk för att de misstänkta avviker eller på annat sätt undandrar sig lagföring eller straff, och även en risk för att de kan undanröja bevis eller på något annat sätt försvåra utredningen.

Åklagaren Linda Wiking har nu tiden fram till 9 augusti på sig för att väcka åtal mot de sju männen.

Om artikeln

Publicerad: 2012-07-30 12:28
Kategori: Nyheter
Taggar: Rättsfall Säkerhet Transportkriminalitet