Skaraborgs tingsrätt

Listar alla artiklar taggade med: Skaraborgs tingsrätt

Färdskrivarbevis inte tillräckligt vid fortkörning

En chaufför stoppas en tidig morgon i Tibro. Han körde för fort, tyckte polisen och använde färdskrivarutdrag som bevis. Chauffören höll inte med. Och inte heller Tingsrätten.

Nokian

Slipper straff för oljespill – men lägger ner åkeriet

Ett litet Tidaholmsåkeri hade fått en beställning på eldningsolja till en fastighet i Madängsholm. I samband med leveransen rann flera hundra liter olja ut i naturen. Det hela rubricerades som miljöbrott och åklagaren ansåg att bolaget skulle betala företagsbot på 100 000 kronor för utsläppet. Skaraborgs tingsrätt friar dock åkeriet helt från ansvar.

Nokian

Oljespill kan kosta Tidaholmsåkeri 100 000

Ett åkeri i Tidaholm skulle en novemberdag förra året fylla på eldningsolja i en fastighet i Madängsholm. Det bar sig inte bättre än att flera hundra liter olja rann ut i naturen. Åkeriet riskerar nu att få betala företagsbot på 100 000 kronor för miljöbrott.

Hultsteins

Bulgar dömd för olaga cabotage

En bulgarisk lastbilschaufför på väg till Göteborg med maskiner som lastats i Hallstahammar stoppades av polis på E20 i höjd med Mariestad. Det visade sig att chauffören i stor utsträckning sysslat med inrikes transporter och han har nu dömts till 50 dagsböter för olaga cabotage.

TRP