Samskip van Dieren

Listar alla artiklar taggade med: Samskip van Dieren

Samskip i nytt cabotageärende – Polisen ser nytt mönster

I Eskilstuna stoppas ännu ett Samskipekipage. Åkeriet hävdar kombitransport. Transportstyrelsen säger otillåtet cabotage. Detta är ett återkommande tema med Samskips transporter när de kontrolleras utmed vägen. Men nu börjar polisen se ett nytt mönster. Det är alltmer sällan Samskips egna dragfordon som kör dessa långa transporter.
VBG onspot

Samskip Van Dieren polisanmäls – av facket

Transportarbetareförbundet polisanmäler nu transportföretaget Samskip Van Dieren Multimodal. Företaget kör lastbilstrafik inom Sveriges gränser men betalar inte en krona i skatt för det. Nu polisanmäler fackförbundet Transportarbetareförbundet bolaget för brott mot Vägtrafikskattelagen och Lagen om vägtrafikregister.
Daf

Samskip får betala 40 000 för otillåtet cabotage – igen

Om och om igen stoppas Samskips ekipage med problem oftast relaterade till kombidirektivet. Nu för tiden går det fort med betalningen, men bilinspektören ställer sig frågan om det inte börjar bli jobbigt med all omplanering som följer stoppen.
Daf

Ekipage klampades dubbelt upp – i Västerås

Ett ekipage belades med två klampar. Föraren och åkeriet fick sammanlagt betala 41 500 i böter och förskott på sanktionsavgift. Det blev resultatet av en rutinmässig kontroll, utförd av trafikpolisen i Västerås under onsdagen.
Trailerägaren, Samskip van Dieren, som återigen står i det föga avundsvärda rampljuset, menar att luddiga regler är ?roten till det onda?.

VBG onspot