Region Syd

Listar alla artiklar taggade med: Region Syd

WEBB-TV

NU KOMMER VÅREN!

Polisen laddar upp för årets MC-säsong

Det brukar sägas att poliser på motorcyklar är ett säkert vårtecken. De få av oss kanske tänker på är den rigorösa planering som ligger bakom varje utbildning och varje övningsmoment. En av myndighetens mc-instruktörer är trafikpolis Richard Karlsson från Helsingborg. Proffs följde med honom i en lastbil när han körde till Skövde för att hämta fyra BMW-hojar till vårens aktiviteter i region Syd.
WEBB-TV

Polisens mc-instruktör Richard Karlsson:

”Lastbilar är mitt minsta bekymmer i trafiken”

Snödroppar och tussilago är säkra vårtecken. Liksom polisens motorcykelavrostningar. Och i går var det dags för årets första kurs i region syd. Proffs besökte övningsbanan i det nordvästskånska samhället Ljungbyhed när poliserna rullade in på den nedlagda flygflottiljen F5. I nedanstående videoinslag kan du bland annat hänga med en sväng på övningsområdet, sett ur förarens synvinkel.
Hultsteins

Otillåtet cabotage, körtidsfiffel och mycket mer när

Trafikpoliser i region syd och väst kraftsamlade i Heberg

Under onsdagen möttes trafikpoliser från region syd och från region väst på kontrollplatsen på E6 vid Heberg, strax söder om Falkenberg. Syftet var att träffas för att arbeta tillsammans, för att på så sätt ta del av varandras arbetsmetoder, utbyta erfarenheter – men framförallt för att kontrollera den yrkesmässiga trafiken. Att det behövs blir tydligt när vi talar med några av de poliser som deltog i kontrollen i vilken man med gemensamma krafter kunde avslöja en hel del som inte stod rätt till.
Prenumeration 2020-09

Nätverkande trafikpolis samlades i Helsingborg

Trafikpoliserna i landet, även om de är få till antalet, är oftast väldigt aktiva. Det syns inte minst i vår rapportering här i tidningen Proffs. Två grupper som ofta förekommer i våra artiklar är till exempel trafikpolisen i Göteborg och i Helsingborg. Häromdagen kunde trafikanter på E6 i Skåne bevittna när dessa båda grupper tillfälligt ?fusionerades?.

Fullt upp för polisen under ”yrkestrafikveckan”

Polisen jobbar den här veckan extra hårt med att kontrollera yrkestrafiken. Proffs har talat med poliser i region syd och i region väst. Och visst har kontrollerna gett resultat så här långt.

Hultsteins

Gör trafikpolisen nationell istället för lokal

Efter många och långa intervjuer som vi på Proffs har gjort, har vi fått en tydlig bild av de tankar som poliserna på fältet generellt har, att den svenska trafikpolisens framtid är hotad. Och därmed hotas också de seriösa transportföretagen. Omorganisationen inom myndigheten har inneburit att många beslut har fattats under en förhållandevis kort tidsperiod. Vem har rätt och vem har fel? Svaret på den frågan lär dröja ett tag.

Daf