Potthål

Listar alla artiklar taggade med: Potthål

Werksta Group: Svenska vägar ger skador på fordon

En tredjedel av de svenska bilisterna säger att de har fått skador på sin bil på grund av vägar i dåligt skick eller bristfälligt vägunderhåll. Det finns flera orsaker till att vägarna är i dåligt skick, såsom vägens ålder och växlande väderförhållanden.

Fortsatt kamp mot potthål i Storbritannien

Ett akut tillstånd på brittiska vägar synliggörs när RAC registrerar den kraftigaste kvartalsökningen av potthålsrelaterade haverier. Till skillnad mot Sverige där vägarnas skick inte särskilt ofta hamnar i medialt fokus, är de brittiska potthålen ofta omskrivna och diskuterade.

Brittiska ”potthål” i vägar, ger ökning av skadade fordon

I Storbritannien fortsätter hål i vägen att skapa både problem och debatt. Vägarna tycks bli allt sämre och med det ökar fordonsskadorna och behovet av bärgning och assistans. Frågan som hänger kvar är om Sverige är bättre på vägunderhållet i detta avseende?

England satsar nästan 400 miljoner – på potthål

”När ett potthål är ett potthål och om det skulle vara ett potthål, när är det i så fall stort nog för att kräva reparation?” Nu ger sig Freight Transport Association, FTA, in striden med full styrka. Och Transportdepartementet skjuter till pengar.

Potthål sätter kommuner på pottkanten i England

Vad är att betrakta som ett potthål och när ska det i så fall lagas? Den frågan har undersökts i England där det efterfrågas tydligare definition av vad potthål är.