Konkurrens

Listar alla artiklar taggade med: Konkurrens

Det är inte helt ovanligt att fruar/sambos delar fordon hos Girteka.

Så här attraherar Girteka nya förare och kunder

Yrket som lastbilschaufför innebär ett enormt ansvar som kräver engagemang och nerver av stål. Även om vi kanske inte inser det, spelar lastbilschaufförer en viktig roll i transportbranschen och i ekonomin som helhet. Deras skyldighet – att transportera varor och material till olika platser, hjälper till att hålla försörjningskedjorna fungerande och gör det möjligt för företag att fungera effektivt. Ändå kan det ibland visa sig vara en utmaning för vägtransportföretag att locka till sig nya förare och behålla befintliga. Eftersom konkurrensfördelen med bättre villkor för förare redan har uppmärksammats i flera år, får den också mer fokus än någonsin, på grund av den ständiga förarbristen i Europa.
Christian Hallberg, koncernchef, Tempcon Group, Boriana Åberg, moderat riksdagsledamot i Finansutskottet, Mikael Nilsson, vd Abbekås Åkeri och ordförande i Sveriges Åkeriföretag. Foto: Liane Ask, regionchef Sveriges Åkeriföretag Syd

Tempcon i diskussion med finansutskottet

Åberg (M) utlovar intensifierat arbete mot kriminella i transportbranschen

Igår, onsdag, besökte Boriana Åberg, moderat riksdagsledamot som sitter i finansutskottet, Tempcons dotterbolag Abbekås Åkeri i Staffanstorp. Detta för att få en inblick i hur verkligheten ser ut för åkerierna med de skyhöga bränslepriserna vi har idag som en konsekvens av bland annat reduktionsplikten.
Med vid mötet var Christian Hallberg, koncernchef för Tempcon, Mikael Nilsson, vd för Abbekås Åkeri och samtidigt ordförande i Sveriges Åkeriföretag samt Liane Ask, regionchef Sveriges Åkeriföretag Syd.