Transport stoppar avfallshanteringen på Teslas verkstäder

IF Metall har bett om ytterligare stöd från Svenska Transportarbetareförbundet i konflikten med Tesla. Därför varslar Transport om sympatiåtgärd i form av blockad mot all hantering av avfall på Teslas verkstäder i Sverige.

Sympatiåtgärden innefattar blockad mot all sorts avfallshantering på Teslas verkstäder i Sverige. Blockaden träder i kraft söndagen den 24 december klockan 00.01, om inte IF Metall och TM Sweden (Tesla Sverige) tecknat ett kollektivavtal innan dess.
– Den här typen av sympatiåtgärder är väldigt ovanliga. Nu tar vi till dem för att försvara tryggheten med kollektivavtal och den svenska arbetsmarknadsmodellen. Tesla kan inte nonchalera normen på svensk arbetsmarknad, säger Tommy Wreeth, Transports förbundsordförande.

Sympatiåtgärden gäller tills vidare till dess att IF Metall och TM Sweden AB träffat kollektivavtal eller att Svenska Transportarbetareförbundet återkallar sympatiåtgärden helt eller delvis. Arbetsgivare som försöker kringgå blockaden kommer att utsättas för omfattande stridsåtgärder efter varsel.

Tesla-verkstäder på följande orter påverkas:
Malmö, Mölndal, Hisingsbacka, Umeå, Norrköping, Örebro, Uppsala, Upplands Väsby, Segeltorp, Huddinge och Jönköping.

Om artikeln

Publicerad: 2023-12-14 15:47
Kategori: Nyheter
Taggar: Konflikt Tesla Transportarbetareförbundet