Drograttfylleri

Listar alla artiklar taggade med: Drograttfylleri

Körkortsåterkallelserna ökar

Under 2019 fattade Transportstyrelsen beslut om att återkalla 36 692 körkort vilket är en ökning med 6 procent jämfört med föregående år då 34 617 körkort återkallades. Den största procentuella ökningen sker i återkallelsegrund 1 vilket i huvudsak betyder rattfylleri eller drograttfylleri. Ökningen i den kategorin var 13,1 procent.
VBG onspot

Fylleri och manipulationer – ”Det måste bli en förändring!”

Det är med stigande irritation jag läser tre olika artiklar i tidningen Proffs. Två av artiklarna handlar om rattfylleri/drograttfylleri och en artikel handlar om manipulerad färdskrivare och AdBlue-utrustning.
Daf

Polsk förare stoppad i Helsingborg – misstänks för drograttfylla

Under onsdagen stoppas ett utländskt ekipage av trafikpolisen i Helsingborg. Ekipaget lotsas till kontrollplatsen vid Långeberga. Bakom ratten sitter en polsk chaufför och ganska omgående misstänker man att allt inte står rätt till. Föraren är nu misstänkt för drograttfylleri, säger trafikpolisen till tidningen Proffs.
Prenumeration 2020-09

Fann medicin i hytten – misstänks för drograttfylla

Idag skriver dagspressen att en lastbil voltat av väg 184 i närheten av Härlunda utanför Skara. Det står även att den 30-årige föraren är misstänkt för drograttfylleri samt ringa innehav. Detta stämmer inte säger företagets vd Tommy Rosenkilde som är besviken på dagspressens artiklar.

HBA Fordonsteknik AB

Fler ekipage hos Lindstrands rullade med körförbud

Den 29 augusti kör ett ekipage från Lindstrand?s Distribution AB av vägen utanför Ängelholm. Vi rapporterade i samband med olyckan om förarbrister samt att släpet varit obesiktigat. Artikeln satte en snöboll i rullning - som växte sig riktigt stor. Snart kom mängder med dokumentation till redaktionen som alla pekade åt samma håll. Fordon används trots kör- och/eller användningsförbud.

VBG onspot

Lindstrands Distribution AB:

Vi har alla blivit skakade och påverkade

Strax före klockan sju i går morse, körde deras ekipage av vägen på E6 nära Ängelholm. Föraren saknade körkort, hade inget förarkort isatt och misstänks även för drogpåverkan. Åkeriägaren berättar hur det kändes att på morgonen få samtalet ingen vill ha.

VBG onspot

Göteborgsåkeri i trafikolycka

Körkortslös chaufför misstänks för drograttfylla

Strax före klockan sju på måndagsmorgonen går ett långtradarekipage av vägen på E6, södergående, mellan Hjärnarp och Ängelholm. Olyckan ledde till att motorvägen stängdes av i nästan två timmar. Ingen person skadades men föraren misstänks för att ha kört under drogpåverkan.

Hultsteins