Dinotrans

Listar alla artiklar taggade med: Dinotrans

Anlita Dinotrans? Det har jag ingen aning om!

De tycks finnas överallt omkring oss. Du kan i princip se dem vid varenda mack längs de större vägarna i Sverige och nära nog på vartenda industriområde. Utländska lastbilar, registrerade i ett land i östra Europa. På flaken ligger gods som du och jag kommer att köpa framöver och av mängden ekipage att döma, torde öståkeriernas tjänster vara attraktiva att hyra in.

Det kokar i de filippinska leden

Vild strejk på Dinotrans i Lübeck

I fredags, den 21 februari, kördes inga bilar från Dinotrans terminal i Lübeck eftersom de filippinska förarna hade fått nog. En negativ löneutveckling var en av de utlösande faktorerna. Det fanns även annat som behövde klargöras innan det kunde bli aktuellt att börja köra igen.
Den filippinske konsuln från Berlin, var på plats.
Dinotrans vd, Staffan Resare, kallar förarnas tilltag för "vild strejk".

 

DEN OSUNDA KONKURRENSSITUATIONEN

Dinotrans och Toten Transport oense om mycket, men?

Båda skyller på chauffören

De senaste dagarnas uppmärksamhet kring Dinotrans och Toten Transport har varit enormt stor. Häromdagen berättade ledningen för Toten Transport att det lettiska företaget har brutit mot det avtal som de båda företagen hade gjort upp, vilket resulterade i att Toten Transport, med omedelbar verkan, sa upp samarbetet med åkeriet.
Nu svarar den svenske koncernchefen på Dinotrans, Staffan Resare, att de aldrig har haft något avtal med Toten Transport.

Den filippinske föraren vågar inte prata

- No Sir. Sorry Sir. Man behöver inte vara raketforskare för att förstå varför den filippinske chauffören väljer att vara tyst.

Traktamente är lön – enligt Dinotrans

Det stora lettiska dragbilsåkeriet Dinotrans, som bland annat kör i Sverige, betalar sina chaufförer uselt. Lönen ligger runt 20 kronor i timmen enligt den granskning nättidningen Stoppafusket.nu har gjort.