Brexit kan skapa kaos i Dover

Storbritanniens åkeriförbund oroas inför effekterna av ett Brexit och har därför åter lyft uppropet om att istället få fransk militär på plats i Calais för att skapa säkerhet för transporterna.

I engelska UK Haulier, läser vi att Road Haulage Association, RHA, motsvarigheten Sveriges Åkeriföretag, den gångna veckan ännu en gång lyft att man vill ha fransk militär på plats i Calais. Vd Richard Burnett säger att det handlar om brittisk industri i allmänhet och internationella transporter i synnerhet.

Den tidigare, förbättrade säkerheten vid Calais, visade sig vara tillfällig och våldet har åter ökat varför säkerheten i hamnen måste möta detta.

Det som oroar RHA med ett ja till Brexit, är att gränsen då flyttas från Frankrike till Storbritannien. Ordförande för Nord-Pas-de-Calais-Picardieregionen, Xavier Bertrand, sade att om Storbritannien lämnar EU, kommer gränsen omedelbart att lämna Calais för att hamna i Dover och om Storbritannien inte är medlemmar i EU, kommer Frankrike inte längre att bevaka gränsen mot Dover.

Således konstaterar Burnett avslutningsvis, att utan fransk gränskontroll mot Storbritannien, blir ansvaret deras eget och migranter kommer inte att stoppas förrän de redan tagit sig över Engelska kanalen.

Nu inväntas resultatet av folkomröstningen med stor spänning.

Om artikeln

Publicerad: 2016-06-23 12:03
Kategori: Nyheter
Taggar: Brexit Calais Dover Road Haulage Association