Bolagsplundring

Listar alla artiklar taggade med: Bolagsplundring

SKARASLÄTTSHÄRVAN

Rättegången avslutad

Åklagaren yrkar på fem års fängelse för huvudmannen

Rättegången i den så kallade Skaraslättshärvan har nu avslutats. Åklagaren yrkade på fem års fängelse och tio års näringsförbud för huvudmannen, den tidigare vd:n för Skaraslättens Transport AB. Även för de sex medåtalade yrkades fängelse, från ett till tre år.

SKARASLÄTTSHÄRVAN

Näst sista rättegångsveckan

Skaraslättens tidigare vd fortsätter hävda sin oskuld

Rättegången i den så kallade Skaraslättshärvan är nu inne på sin tredje och näst sista vecka. Den utpekade huvudmannen, tidigare vd i Skaraslättens Transport AB, fortsätter att neka till allt.

Åtalad i Skaraslättshärvan tog emot dödshot

Idag hålls den fjärde rättegångsdagen i "Skaraslättshärvan". Gårdagen blev smått dramatisk, då en av de åtalade i helgen fick ta emot ett handskrivet dödshot, som någon satt på hans lägenhetsdörr.

Skaraslättens förre vd inför rätta idag

Klockan 09:00 idag inleddes rättegången i "Skaraslättshärvan" i Göteborgs tingsrätt. De personer som suttit häktade, bland annat Skaraslättens Transport AB:s tidigare vd, slussades in i rättssalen bakvägen för att inte behöva trängas bland åhörarna.

SKARASLÄTTSHÄRVAN

Åklagaren: Falska fakturor skulle dölja svart arbetskraft

Sju åtalade i ”Skaraslättshärvan”

Sju personer med kopplingar till företagsgruppen runt Skaraslättens Transport AB har i dag åtalats vid Göteborgs tingsrätt för bland annat grovt skattebrott, grovt bokföringsbrott och grov oredlighet mot borgenär. Brottsligheten omfattar mer än 20 miljoner kronor i framför allt falska fakturor för att dölja ersättning till svart arbetskraft.

Företrädare för Skaraåkeri omhäktad – igen

Den företrädare för Skaraslättens Transport AB som suttit häktad misstänkt för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott blir kvar i häktet över jul- och nyårshelgerna. Detsamma gäller för hans medhjälpare, en person med kopplingar till koncernen, som häktats för grovt bokföringsbrott och medhjälp till grovt skattebrott.

Företrädare för Skaraåkeri fortsatt häktad

En företrädare för Skaraslättens Transport AB sitter häktad misstänkt för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott. Ytterligare en person med kopplingar till koncernen har häktats. Misstankarna gäller i hans fall grovt bokföringsbrott och medhjälp till grovt skattebrott.
De båda männen misstänks ha underhållit flera miljoner i arbetsgivaravgifter och moms.
Idag begärde åklagaren att de skulle omhäktas.

Vd i Skaraåkeri misstänks för grovt skattebrott

Vd:n i ett Skaraåkeri greps nyligen i företagets lokaler och är nu misstänkt för grovt bokförings- och skattebrott.