SKARASLÄTTSHÄRVAN

Företrädare för Skaraåkeri omhäktad – igen

Den företrädare för Skaraslättens Transport AB som suttit häktad misstänkt för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott blir kvar i häktet över jul- och nyårshelgerna. Detsamma gäller för hans medhjälpare, en person med kopplingar till koncernen, som häktats för grovt bokföringsbrott och medhjälp till grovt skattebrott.

De båda männen häktades den 18 november på sannolika skäl misstänkta för brott. Det handlade om grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott, och medhjälp till dessa brott. De omhäktades av Göteborgs tingsrätt den 1 december, och har nu omhäktats än en gång.
– Tingsrätten har i dag på min begäran medgett förlängning av tid för åtals väckande till den 4 januari 2012, säger kammaråklagare Johan Isaksson vid Ekobrottsmyndigheten i Göteborg. Det är som jag bedömer det inte aktuellt med ytterligare tid för att väcka åtal.
Rättegången beräknas då kunna starta några veckor senare, i mitten eller slutet av januari.

De misstänkta brotten har begåtts i CGT Containerdepå AB och Quatron AB, som ingår i företagsgruppen runt Skaraslättens Transport AB, och i ett bolag som heter Chaufförshjälpen. De båda männen misstänks ha undanhållit stora summor i arbetsgivaravgifter och moms. Enligt tidigare uppgifter ska det röra sig om tre-fyra miljoner kronor, men det är mer konstaterar Johan Isaksson utan att närmare precisera beloppen.

I samband med att männen omhäktades första gången påpekade han att det fanns flera misstänkta i den här härvan. Misstankarna kvarstår men vilka dessa personer är vill, och kan, han inte gå in på.
– Jag har rent allmänt inte så mycket mer att säga innan åtal väcks, förklarar han.

Om artikeln

Publicerad: 2011-12-15 15:41
Kategori: Nyheter
Taggar: Bolagsplundring Ekobrottslighet Skaraslätten