SKARASLÄTTSHÄRVAN
Idag inleddes rättegången mot bland andra Skaraslättens Transport AB:s förre vd i Göteborgs tingsrätt. Fotograf: Tommy Holl

Skaraslättens förre vd inför rätta idag

Klockan 09:00 idag inleddes rättegången i "Skaraslättshärvan" i Göteborgs tingsrätt. De personer som suttit häktade, bland annat Skaraslättens Transport AB:s tidigare vd, slussades in i rättssalen bakvägen för att inte behöva trängas bland åhörarna.

Sju personer med kopplingar till företagsgruppen runt Skaraslättens Transport AB ställs idag inför rätta vid Göteborgs tingsrätt, misstänkta för bland annat grovt skattebrott, grovt bokföringsbrott och grov oredlighet mot borgenär. Brottsligheten omfattar mer än 20 miljoner kronor i framför allt falska fakturor för att dölja ersättning till svart arbetskraft, allt enligt kammaråklagare Johan Isaksson vid Första ekobrottskammaren i Göteborg.

Huvudfigur i den omfattande ekobrottshärvan är Skaraslättens Transport AB:s tidigare vd, som byttes ut omgående i samband med att han häktades i november. Han åtalas för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott. Brottsligheten ska enligt kammaråklagare Johan Isaksson ha varit koncentrerad till de västsvenska företagen GCT Containerdepå AB och Quatron AB. Men det är ett komplext mål med många fler bolag inblandade.

Intresset för rättegångens första dag var stort. Så stort att man tvingades byta lokal för att få plats med så många åhörare som möjligt. Ändå fick ett tiotal personer vända i dörren.

Rättegången beräknas pågå till början av februari, och ta minst tio dagar i anspråk.

Läs även:

Falska fakturor skulle dölja svart arbetskraft – Sju åtalade i Skaraslättshärvan

Företrädare för Skaraåkeri misstänks för ekobrott

Företrädare för Skaraåkeri omhäktad – igen

Företrädare för Skaraåkeri fortsatt häktad

Vd i Skaraåkeri misstänks för grovt skattebrott

Läs också tidningen Proffs, nr 1-2012

Om artikeln

Publicerad: 2012-01-17 11:16
Kategori: Nyheter
Taggar: Bolagsplundring Ekobrottslighet Skaraslätten