Biodrivmedel

Listar alla artiklar taggade med: Biodrivmedel

Den svenska transportsektorn kan ta ledningen

Regeringen tillsätter en elektrifieringskommission för transportsektorn. Ska den svenska transportsektorn leda omställningen till att bli fossilfri, behöver staten och näringslivet arbeta tillsammans och Transportföretagen välkomnar beskedet. Nu behövs konkretion med en strategi och en tidplan, ska vi närma oss 70-procentsmålet brådskar det.
HBA Fordonsteknik AB

I sista stund – positivt besked om skatteundantag för rena biodrivmedel

Beskedet kom idag att EU-kommissionen beviljar Sverige ytterligare ett års skatteundantag för koncentrerade biodrivmedel som HVO 100, RME 100, ED 95 och E85. Det gör att en hotande prisökning vid årsskiftet undanröjs och säkrar en fortsatt miljöutveckling i Sverige.
Prenumeration 2020-09

Drivmedelsbranschen i gemensam plan för att bli klimatneutrala 2045

​Den svenska petroleum- och biodrivmedelsbranschen ska vara klimatneutral senast år 2045. I den färdplan som presenteras idag visar branschen hur det ska gå till.
Prenumeration 2020-09

Kritik mot biodrivmedel får kritik

Kritisera inte biodrivmedlen. Kritisera istället felaktig produktion. Det skriver Jakob Lagercrantz, grundare och drivmedelsansvarig på 2030-sekretariatet.

Etanol är världens största biodrivmedel

Etanol är världens största biodrivmedel och det är aldrig problem att få tag på hållbart producerat etanol. Lastbilar och bussar som tankas med etanolbränslet ED95, kan minska utsläppen av koldioxid med upp till 90 procent jämfört med om de körs på diesel, säger Lena Nordgren, biodrivmedelsexpert på SEKAB.

Hultsteins

Produktionen av råtalldiesel ökar i Piteå

SunPine i Piteå planerar en ny anläggning för framställning av förnybara drivmedel. Genom investeringen på 250 miljoner kronor ökas nu produktionen av råtalldiesel ? den förnybara råvaran i Preems biodrivmedel. Dessutom skapas 20 nya arbetstillfällen. Anläggningen beräknas stå klar till 2020.

VBG onspot

Biobränsleboom väntar

BP bedömer att efterfrågan på biodrivmedel tredubblas till år 2030 - den snabbaste tillväxten av alla flytande drivmedel. Shell bedömer att för...
Hultsteins