Avrostning

Listar alla artiklar taggade med: Avrostning

WEBB-TV

NU KOMMER VÅREN!

Polisen laddar upp för årets MC-säsong

Det brukar sägas att poliser på motorcyklar är ett säkert vårtecken. De få av oss kanske tänker på är den rigorösa planering som ligger bakom varje utbildning och varje övningsmoment. En av myndighetens mc-instruktörer är trafikpolis Richard Karlsson från Helsingborg. Proffs följde med honom i en lastbil när han körde till Skövde för att hämta fyra BMW-hojar till vårens aktiviteter i region Syd.
WEBB-TV

Polisens mc-instruktör Richard Karlsson:

”Lastbilar är mitt minsta bekymmer i trafiken”

Snödroppar och tussilago är säkra vårtecken. Liksom polisens motorcykelavrostningar. Och i går var det dags för årets första kurs i region syd. Proffs besökte övningsbanan i det nordvästskånska samhället Ljungbyhed när poliserna rullade in på den nedlagda flygflottiljen F5. I nedanstående videoinslag kan du bland annat hänga med en sväng på övningsområdet, sett ur förarens synvinkel.
Hultsteins

Här försvinner ”ringrosten” från landets mc-poliser

Ett säkert vårtecken är Polisens årliga mc-avrostning. Plötsligt tycks det vimla av motorcykelburna poliser på landets vägar. Många uppskattar närvaron, andra ondgör sig över deras framfart - som många gånger sker i relativt höga hastigheter. Men kurserna är välplanerade i minsta detalj och man tar inga onödiga risker, försäkrar instruktörerna som Proffs har träffat och talat med.
Daf