Australien

Listar alla artiklar taggade med: Australien

Vi hjälpte till att transportera material till Australiens vilda djur

DB Schenker har, tillsammans med Lufthansa Cargo, hjälpt till att transportera över två ton stickade varor till känguruer och andra djur som drabbats av bränderna i Australien.

Hundratals chaufförer i protest mot ”slakten” på vägarna – i Australien

Hundratals lastbilsförare och deras supportrar tog sig ut på gatorna i alla större städer i Australien för att kräva regler som riktar sig mot ”slakten” på vägarna med lastbilsolyckor orsakade av stressade och underbetalda förare som tvingas till långa arbetsdagar. Man vill också se ett slut på att jobb går förlorade.

Scania testar autonom gruvlastbil i Australien

Scania testar den nya generationens autonoma transportsystem vid Rio Tintos saltutvinningsanläggning i västra Australien. Första delen av försöket startade i augusti 2018 och involverar en Scania XT 8x4 autonom tippbil som arbetar separat från Rio Tintos aktiva verksamhet.

Volvo hämtar ny USA-chef från Australien

Peter Voorhoeve, för närvarande VD och koncernchef för Volvo Group Australia, har utsetts till ny vd för Volvo Trucks North America från 1 september 2018. Han efterträder Göran Nyberg som lämnade företaget i april för att gå till MAN i München. Per Carlsson fortsätter att verka som tillförordnad vd fram till september.

Efterlyser utökat beställaransvar – i Australien

Problemen inom transportnäringen är ingalunda bara nordiskt eller europeiskt. De är globala. The Transport Workers Union, TWU, i Australien, kräver nu större medansvar i fler led och högre upp när det sker lastbilolyckor, läser vi på deras hemsida.

Ny tv-serie på Viasat Explorer:

Megatruckers – med 400 ton genom Australien

Inom den svenska åkeribranschen är det antagligen inte många som känner igen namnet Jon Kelly. Men i Australien är han desto mer känd. Han är en stor åkare vars åkeri flyttar de största lasterna ? i ett riktigt stort land.
Den 4 juli gör han och hans chaufförer entré i våra svenska tv-rutor, i den tio avsnitt långa programserien "Megatruckers".

Actros går som tåget i Australien

Pirone's Transport i Australien fraktar gödningsmedel i roadtrain med fyra släp.Normalt kör man längre sträckor med tre släp. Men från lastkaj ...

I Australien satsar man på trygghet

I New South Wales i Australien bygger man just nu 55 nya "truck rest areas", alltså rastplatser som är specialbyggda för lastbilstrafiken. I projektet har man satt fokus på trygghet och bekvämlighet för yrkesföraren. Kanske inte i första hand för att man gillar chaufförer och tycker att de förtjänar en drägligare tillvaro, utan för att man har förstått hur viktigt det är för landets ekonomi och den globala miljön att tunga fordon utnyttjas optimalt.