Peter Voorhoeve.Fotograf: Gavin Blue Photography

Volvo hämtar ny USA-chef från Australien

Peter Voorhoeve, för närvarande VD och koncernchef för Volvo Group Australia, har utsetts till ny vd för Volvo Trucks North America från 1 september 2018. Han efterträder Göran Nyberg som lämnade företaget i april för att gå till MAN i München. Per Carlsson fortsätter att verka som tillförordnad vd fram till september.

Peter Voorhoeve har lett Volvo Group Australia sedan 2013. Dessförinnan har han haft flera ledande befattningar under sina nära 20 år inom Volvokoncernen.

Ursprungligen från Nederländerna har Peter Voorhoeve en magisterexamen inom maskinteknik och ledarskap från tekniska högskolan i Eindhoven. Han kommer att verka från huvudkontoret i Greensboro, North Carolina och rapporterar till Volvo Trucks vd Claes Nilsson.
– Peter Voorhoeve är en dynamisk ledare med en beprövad framgångshistoria. Peter är en drivande kraft med intensiv fokus på kundtillfredsställelse. Detta hjälper oss att bygga vidare på framgången med de spännande nya modeller och tjänster som vi nyligen har introducerat på den viktiga nordamerikanska marknaden, avslutar Claes Nilsson.

Om artikeln

Publicerad: 2018-06-28 12:42
Kategori: Nyheter
Taggar: Australien Företagsnyheter USA Volvo Group