Thermo-Transits investeringar bra för förarna och för effektiviteten

Thermo -Transit, en del av Girteka Group, ligger i framkant inom färskvaru- och skaldjurslogistik i Skandinavien. De har nu investerat i nya anläggningar. Den nybyggda anläggningen ligger i Padborg, Danmark, där företaget har sin huvudterminal. Investeringen menar företaget visar deras engagemang i att tillhandahålla en säker, bekväm och kompatibel miljö för sina chaufförer.

Den nya anläggningen är på över 725 kvadratmeter och har en expansiv parkeringsyta på 28 000 kvadratmeter. Med 36 dubbelrum kan anläggningen ta emot upp till 72 förare under ”rusningstid”. Dessutom ger en renoverad sektion ytterligare 15 sovplatser.

Heinrich Nielsen, transportchef för Thermo-Transit, är glad över att man kan öppna anläggningen som han menar representerar företagets pågående engagemang för förarnas välbefinnande.
– Förarnas komfort och säkerhet är mycket viktiga, säger han.

Anläggningen i Padborg är utrustad med moderna bekvämligheter för att säkerställa att förarna får en bekväm vistelse. Med dubbelrum, tillgång till delade kök, tvättstuga och lounger, höghastighetsinternet samt tv, kan förarna vila efter resor samt förbereda sig för kommande resor.

Målet är att ge förarna en ”hem borta från hemma”-upplevelse, säger Nielsen. ”Genom att erbjuda dessa omfattande bekvämligheter gör vi det möjligt för dem att vila, ladda om och upprätthålla sin personliga hygien under rasterna. På så sätt säkerställer vi att förarna på nästa resa är helt fokuserade på att leverera gods i tid och under rätt förhållanden.”

Strategiskt beläget bredvid Thermo-Transit-terminalen och kontoret i Padborg, erbjuder anläggningen enkel tillgång till och från stora motorvägar, vilket gör det till ett idealiskt stopp för förare. Säkerhetsåtgärder inkluderar begränsad nyckelåtkomst och övervakning av professionell personal vilket säkerställer en säker miljö för alla.

Den nya anläggningen, som kostar 12 miljoner DKK vilket motsvarar lite mer än 18 miljoner svenska kronor, uppfyller alla relevanta lokala och internationella bestämmelser. Den används främst för övernattningar och långa raster vilket gör att förare kan ladda om innan de åter ska ut och köra.

Förarna har redan reagerat positivt på den nya anläggningen och uppskattar möjligheten att laga mat, tvätta kläder och koppla av på en rastplats av hög kvalitet.

Investeringen i den nya anläggningen kommer i en tid då logistikbranschen står inför en betydande förarbrist. Genom att förbättra arbetsvillkoren vill Thermo-Transit ta itu med att allt färre unga människor väljer att bli lastbilschaufförer.


Om artikeln

Publicerad: 2024-06-19 15:28
Kategori: Nyheter
Taggar: Chaufförsboende Chaufförsbrist Girteka Padborg Thermo-Transit