Foto: Trafik Göteborg Foto: Trafik Göteborg

Risk för köer när av- och påfart stängs i Göteborg

Den 10 juni-16 juli stängs en av- och påfart från och till Lundbyleden i Eriksbergsmotet. Trafiken hänvisas istället till Bräckemotet. Då det redan är ansträngt i området får trafikanter räkna med köer och längre restider.

Eriksbergsmotet på Hisingen håller på att byggas om för att öka framkomligheten och säkerheten på Lundbyleden. Redan idag påverkas trafiken i området. Dels är Cronackersbron stängd för bil- och busstrafik mot Lindholmen och trafiken leds om via Nordviksgatan. Dels är delar av Kolhamnsgatan stängd norrut med omledning via Säterigatan. Detta har under våren lett till köer vid Eriksbergsmotet.

Nu är det dags för nästa etapp av arbetet – den 10 juni till 16 juli stängs avfarten från Lundbyleden österifrån mot Eriksberg och påfarten från Eriksberg mot Lundbytunneln i Eriksbergsmotet. Trafiken hänvisas i första hand till Bräckemotet och man får vara beredd på längre restider – särskilt om man kör i rusningstid.

– Man ska också komma ihåg att det samtidigt pågår arbeten i Lindholmsallén, vilket gör att det redan är köer och ansträngt i Lindholmsmotet längs Lundbyleden. Därför uppmanas trafiken att köra via Bräckemotet istället, säger Robin Holmér, trafikanalytiker på Trafik Göteborg.

Bilister rekommenderas också att undvika rusningstid, välja andra vägar eller andra färdsätt. Måste man ta bilen får man alltså räkna med att resan tar längre tid än vanligt, så var ute i god tid och ta det försiktigt.

Samtidigt har öppnandet av Cronackersbron skjutits fram. Bron skulle egentligen ha öppnat den 1 juni men på grund av markförhållanden har arbetet förlängts till slutet av juni. Fram tills dess fortsätter trafiken mot Lindholmen att ledas om via Nordviksgatan. Begränsningarna på Kolhamnsgatan gäller fram till den 10 juli.

Ombyggnationen av Eriksbergsmotet väntas bli klar i höst. Då öppnas en ny anslutning till Inlandsgatan vilket kommer att förbättra framkomligheten i området.

Grafik: Trafik Göteborg

Om artikeln

Publicerad: 2024-06-07 11:55
Kategori: Nyheter
Taggar: Eriksbergsmotet Göteborg Trafikinformation Vägarbeten