Per Geijer tillträder som Säkerhetschef för Transportföretagen. Foto: Transportföretagen Per Geijer tillträder som Säkerhetschef för Transportföretagen. Foto: Transportföretagen

Per Geijer tillträder som säkerhetschef på Transportföretagen

Omvärlden förändras och säkerhets- och beredskapsfrågor har snabbt vuxit i betydelse. Samtidigt som transportsektorn är avgörande för Sveriges beredskap är branschen plågad av stölder och kriminalitet.

Därför inrättar Transportföretagen en ny tjänst som säkerhetschef för att stötta medlemmar och bevaka den politiska utvecklingen. Per Geijer tillträder som Säkerhetschef för Transportföretagen den första juni.
– Eftersom säkerhetsfrågorna blir ett allt större problem inom transportbranschen och bland våra medlemmar behöver vi som branschorganisation möter den dystra utvecklingen. Mot den bakgrunden är jag förstås nöjd med att Per Geijer tillträder som säkerhetschef, säger Marcus Dahlsten, vd Transportföretagen.

Per Geijer har en gedigen erfarenhet av att arbeta med säkerhetsfrågor. Han har arbetat inom såväl handeln som i säkerhetsbranschen.

Bland annat har Per Geijer utvecklat ”Varningslistan” där man snabbt kan identifiera bluffakturor och ”Säkerhetscenter” där företag både kan anmäla brott till polis och försäkringsbolag inom några minuter.
– Hela mitt yrkesliv har varit fokuserat på människors säkerhet. Jag hoppas att mina erfarenheter från bland annat butikssäkerhet och beredskapsarbete på kommunal nivå ska kunna stärka Transportföretagens medlemserbjudande, säger Per Geijer.

Om artikeln

Publicerad: 2024-06-05 14:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Säkerhetschef Transportföretagen