Hedin Bils nya Mercedes-Benz Lastbilsanläggning i Linköping har verkstadsplats för tio lastbilar och får snart Sveriges första Megawattladdare för el-lastbilar. Foto: Veho Hedin Bils nya Mercedes-Benz Lastbilsanläggning i Linköping har verkstadsplats för tio lastbilar och får snart Sveriges första Megawattladdare för el-lastbilar. Foto: Veho

Ny lastbilsanläggning invigd – ska få Sveriges snabbaste laddare

Hedin Bil har nu öppnat sin helt nya Mercedes-Benz Lastbilsanläggning i Linköping. Den nya anläggningen är en fullserviceanläggning med verkstadsplats för tio lastbilar och får Sveriges första Megawattladdare för el-lastbilar.

– Den nya anläggningen är ett fantastiskt tillskott för alla som kör Mercedes-Benz lastbilar i Sverige, säger Anders Smith som är vd för generalagenten VEHO Import.

– Den ger oss en stor verkstad mitt i Östergötland samtidigt som den fyller upp våra servicemöjligheter längs E4. Nu är det aldrig mer än en dryg timme till verkstad från Trelleborg till Sundsvall.

Anläggningen är helt nybyggd och är på totalt 1700 kvadratmeter. Här finns verkstad med fem så kallade skepp som vart och ett rymmer två lastbilar, eller ett ekipage med bil och släp. Totalt kan man alltså ha tio lastbilar inne på service samtidigt. Från anläggning utgår också en dygnet-runt bemannad servicebil.

Förutom verkstad finns ett stort showroom och en laddstation för tunga fordon. Laddstationen har idag plats för fyra 25,25 meters ekipage med 400 kW laddning.

I höst kommer den att bestyckas med Sveriges snabbaste laddmöjlighet: en Kempower-laddare med MCS-kontakt och kapacitet för upp till 1 Megawatt eller 1 000 Kilowatt. Idag är det bara Mercedes-Benz kommande eActros 600 som kan ta emot så mycket effekt. Vid ett nyligen genomfört test drog modellen 11,2 kWh/mil med 36 ton bruttovikt. Det betyder att med megawattladdning kan du ladda för 50 mil under din 30- eller 45-minuters rast.

– Den tunga sidan är en viktig del i vårt nya laddnätverk Hedin Supercharge, säger Mattias Nilsson som är ansvarig för Hedin Bils lastbilsverksamhet.

– Det är ju extra kul att både kunna erbjuda lastbilen som har den högsta laddningsförmågan och laddstationen med den högsta kapaciteten.

Om artikeln

Publicerad: 2024-06-04 15:51
Kategori: Nyheter
Taggar: Elektrifiering Företagsnyheter Hedin Bil Veho