Alexander Riddermark, vd på Riddermark Bil. Foto: Riddermark Bil Alexander Riddermark, vd på Riddermark Bil. Foto: Riddermark Bil

Bilhandlare satsar på gigantiska bilhallar

Sveriges största begagnathandlare gör en ny storsatsning. Riddermark öppnar en gigantisk bilhall på 10 000 kvadratmeter centralt i Uppsala. Fler nya bilhallar i svenska städer ska följa.
- Vår strategi är att fortsätta expandera i större städer, säger Alexander Riddermark i ett pressmeddelande.

Riddermark Bil har på några få år vuxit till Sveriges största begagnathandlare och omsätter snart över 10 miljarder kronor årligen. Företaget har tagit en stor del av marknaden från märkeshandlare och köper och säljer 10 000-tals bilar varje år. Men de tycks inte ha några planer på att vila på hanen.

Nu meddelar Riddermark att de öppnar en ny stor bilhall på Kungsgatan 103 i centrala Uppsala. Bilhallen är på 10 000 kvadratmeter och har tidigare använts av Möller Bil. Det blir Riddermarks näst största bilhall i Sverige. Bara anläggningen i Strängnäs där företaget också rekonditionerar bilar är större.

– Kungsgatan 103 är ett riktigt bra läge, ganska centralt i Uppsala. Lite kul kuriosa är att precis bakom den här butiken hyrde jag några p-platser och sålde mina första bilar för 15 år sedan när jag var student i Uppsala. Det känns väldigt speciellt i hjärtat att kunna etablera oss här nu, säger Alexander Riddermark.

Företaget tycks nu starta en jätteoffensiv genom att öppna fler nya bilhallar i större svenska städer. Riddermark startar med 300 bilar i Uppsala men ska snabbt växa till 500 bilar när teamet blivit större.
– Vi säljer mycket bil till Uppsala idag. Vår ambition är tydlig. Vi fortsätter sätta upp butiker i större städer samtidigt som vi växer vår hemleverans-affär från vår centrala verksamhet i Strängnäs, säger Alexander Riddermark.

Enligt Riddermark är nyckeln till den snabba tillväxten effektiva inköpsprocesser, ett brett utbud av kvalitetskontrollerade bilar, kompetenta och självständiga team, samt en utvecklande arbetsmiljö för personalen har varit nyckeln till deras succé.

Om artikeln

Publicerad: 2024-06-03 10:58
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Riddermark Bil Uppsala