VM-medalj för Circle K:s station Vädermotet i Göteborg. VM-medalj för Circle K:s station Vädermotet i Göteborg.

VM-medalj till Circle K Vädermotet

Nu är tävlingen World’s best EV-hubb avgjord i vilken Circle K:s station Vädermotet i Göteborg nominerats. Förutom att vara Sveriges bästa EV-hub, har man nu kammat hem silvermedaljen i nämnda tävling.

Vi har tidigare berättat om att Circle K:s station i Vädermotet som enda svenska station nominerats till tävlingen. Nu har man kammat hem andraplatsen i tävlingen World’s best EV-hubb, i hård konkurrens med 10 stationer runt om i världen.

Tävlingen anordnades av Insight Search och Vontier i syfte att hylla den framgång och innovationskraft som drivmedelsbranschen står för när det kommer till omställningen. Vädermotet var den enda svenska station som tog sig till final.

Hos Circle K är glädjen stor liksom stoltheten.
– Det vi gjort i Vädermotet har fått uppmärksamhet globalt flera gånger och det är ett resultat av hårt arbete. Vi visar att vi både kan och vill driva förändring och det lyckas vi med tack vare lång erfarenhet, högt engagemang och för att vi vågar satsa, säger Eva Kimborn Heivert, vd Circle K Sverige.

2022 invigdes Nordens allra första laddare anpassade för tung trafik på Circle K i Vädermotet. Sedan dess har trycket varit högt, mycket tack vare stationens placering vid Göteborgs hamn.

Stationen är byggd utifrån ett lastbilsperspektiv i syfte att underlätta grön omställning för tung trafik, men här finns givetvis också laddning för personbilar liksom en stor säkerhetsparkering för lastbilar och en fin butik.

Att Vädermotet är något alldeles speciellt har man på Circle K haft på känn redan vid det första spadtaget.
– Men det är fantastiskt att nu även vinna priser för det. Faktum är att just Vädermotet är en av de stationer i hela vårt globala nätverk där flest kWh laddas och det har gett oss viktiga lärdomar när det kommer till beteende, behov och frekvens för den tunga trafiken, säger Johan Söderberg, Director Fuel & E-mobility Circle K Sverige.

 

Om artikeln

Publicerad: 2024-05-10 14:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Circle K Vädermotet CK Elektrifiering Ellastbil EV-hubb Insight Search Vontier World’s best EV-hubb