Mick Pegg, affärsansvarig på White Logistics till vänster, skakar hand om avtalet med sin motsvarighet på HVS, John McLeister. Mick Pegg, affärsansvarig på White Logistics till vänster, skakar hand om avtalet med sin motsvarighet på HVS, John McLeister.

Fortsatt full fart framåt för HVS

Brittiska Skottlandsbaserade HVS som satsar fullt ut på vätgasdrivna lastbilar, fortsätter med full fart framåt. Nu har HVS skrivit ett icke bindande avtal med White Logistics gällande en gemensam handlingsplan för att utröna möjligheterna att integrera vätgasfordon i åkeriets fordonsflotta.

Partnerskapet markerar början på en utsläppsresa mot nettonoll och förser White Logistics med testfordon för att testa införandet av HVS:s vätgaslastbilar i fordonsflottan.

Genom samarbetsavtalet kan White Logistics samarbeta med HVS om alla aspekter av vätgaselektriska fordonsteknik, vätgasinfrastruktur och tankningsutrustning och dela driftdata som säkerställer en framgångsrik testintroduktion.

White Logistics kommer att ha en gynnsam position att konvertera en del av sin flotta till dessa avancerade nollutsläppslastbilar efter denna provperiod. Åkeriet har över 150 fordon varav 90 är tunga fordon.

Graeme White, vd för White Logistics, säger att de är stolta över sin moderna fordonsflotta. ”Vi utforskar den senaste utvecklingen inom alternativa bränslen och är mycket glada över att arbeta med HVS för att förstå hur vätgasfordon kan komma att stödja oss i våra nettonollambitioner.”

Om artikeln

Publicerad: 2024-04-11 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: CO2 HVS Klimatmål Nettonollutsläpp Vätgaslastbil White Logistics