– Nu är vi i mål, säger Patrik Ellefsson, filialchef på DB Schenker i Hälsingland och Västernorrland. – Nu är vi i mål, säger Patrik Ellefsson, filialchef på DB Schenker i Hälsingland och Västernorrland.

Effektivare hantering med DB Schenkers nya terminal

DB Schenkers nya terminal i Hudiksvall är invigd vilket välkomnas av både kommunen och företagare i området.

Hudiksvall strävar efter att växa till 50 000 invånare och jobbar hårt för att främja företagandet i regionen. Tack vare den nya terminalen som invigdes i veckan kan företaget bidra till att trygga sysselsättningen i området.

Beslutet om att satsa på en ny terminal i Hudiksvall fattades av olika anledningar.
– Vi vill verka lokalt och ser en tillväxtmöjlighet i den här regionen. Det finns också en hållbarhetsaspekt eftersom med en terminal här blir avstånden mindre än om vi hade fördelat godset på Sundsvalls och Gävles terminaler, säger Per Ericson, Head of Terminal på DB Schenker.

Den nya terminalanläggningen är dubbelt så stor som den tidigare, som låg i intilliggande Åkarnas hus. Den bjuder på modern markplanshall, ny paketbana, effektivare och säkrare hantering. Dessutom med helt nya truckar och bättre personalutrymmen.
DB Schenker vill attrahera nya kunder
– I takt med att vi växer behöver vi rätt bemanning för att axla jobbet också, så det här kan öppna upp för fler anställningar framöver, säger Patrik Ellefsson, filialchef på DB Schenker i Hälsingland och Västernorrland.

Invigningen bjöd på strålande sol, grillade hamburgare, musik och stor uppslutning på plats. På plats var kommunstyrelsens ordförande, Mikael Löthstam (S), för att tala om betydelsen av den nya terminalanläggningen och dess inverkan på Hudiksvall.

För företagare i trakten kan den nya terminalen betyda senare inhämtningar. Paketbanan erbjuder en effektivare och säkrare hantering av paket.
– Det här minskar risken för skador på det vi transporterar ytterligare. Dessutom är det lättare för kunder att komma till terminalen när de vill hämta och lämna sitt gods, eftersom vi har en modernare lösning för detta, säger Patrik Ellefsson.

Om artikeln

Publicerad: 2024-04-12 13:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Arbetstillfälle DB Schenker godshantering Godstransporter Hudiksvall Lagerhantering