DAF presenterar PACCAR Connect

Nya PACCAR Connect består av ett antal komponenter såsom maskinvara och programvara i lastbilen, en löstagbar surfplatta (tillval) i hytten och en onlineportal som det går att få tillgång till från nästan alla fasta och mobila enheter. Varje ny DAF XB, XD, XF, XG och XG+ levereras som standard i kombination med tio års PACCAR Connect. Det skriver DAF i ett pressmeddelande.

Med nya PACCAR Connect går det att få tillgång till realtidsinformation om prestanda för enskilda fordon och hela vagnparken, logistikprocesser och förarprestationer – när som helst och var som helst.

En viktig funktion är att befintliga logistikapplikationer från så kallade ”tredje part” kan använda data från onlineportalen. Detta gör att det går att övervaka logistiska processer och prestanda för en flotta från en dator, bärbar dator eller surfplatta.

DAF förklarar vidare att det via PACCAR Connect går att visa alla lastbils- och vagnparksprestanda dygnet runt online och det går även att använda schemaläggningsfunktionen för rapporter till att skicka informationen via e-post vid angivna tider.

Dessutom finns det instrumentpaneler för att visa rutt- och bränslerapporter. Systemet innehåller även funktioner för geografiska områden som används till att meddela hemmabasen när en lastbil närmar sig en leveransplats eller är redo att tas i trafik efter service och underhåll.

Det går även att få tillgång till ytterligare information om man väljer till modulerna för ”Eco-poäng” och ”Fordonsskick”.

Eco-poäng används till att visa mer information om förarbeteende och Fordonsskick används till att visa information om fordonets tillstånd, inklusive realtidsinformation om instrumentpanelssignaler och information om nästa service för fordonet.

Alla nya DAF XB, XD, XF, XG and XG+ är länkade till PACCAR Connect i tio år som standard. Detta gäller även om fordonet byter ägare.

Under den perioden är alla uppdateringar av portalen kostnadsfria med hjälp av den senaste programvaran. DAF Connect-ägare erbjuds en kostnadsfri programvaruuppdatering till den nya och mer omfattande PACCAR Connect.

Om artikeln

Publicerad: 2024-04-11 14:14
Kategori: Nyheter
Taggar: DAF Informationssystem Paccar Connect Produktnyheter