Fredrik Persson, tillträdande vd på Tempcon Norrland. Foto: Patrik Öhman / Tempcon Fredrik Persson, tillträdande vd på Tempcon Norrland. Foto: Patrik Öhman / Tempcon

Han blir ny vd för Tempcon Norrland

Tempcon Norrland, aktör inom temperaturkontrollerad logistik, berättar i ett pressmeddelande att att Fredrik Persson har utsetts till ny vd. Fredrik tillträder den 2 april 2024 och efterträder Christofer Mattsson som kliver in i rollen som CFO och vice vd för Tempcon Norrland.

Tempcon förklarar att Fredrik Persson har en gedigen bakgrund inom logistikbranschen. Han har bland annat haft ledande roller som vd och koncernchef för BDX Företagen samt senast som vd och koncernchef för Sundfrakt-koncernen. Fredrik har även arbetat som senior rådgivare, bland annat för Tempcons Norrlandsbolag, och är därmed väl insatt i organisationen.

– Fredrik har en lång och framgångsrik karriär inom logistikbranschen och är en välkänd profil i Norrland säger Christian Hallberg, koncernchef för Tempcon Group. Han har en djup förståelse för vår verksamhet och våra kunder. Jag är övertygad om att Fredrik är rätt person att leda Tempcon Norrland in i framtiden.

Fredrik Persson menar att Tempcon Norrland har haft en imponerande utveckling sedan bildandet för två år sedan.
– Jag är glad över att få ta över stafettpinnen och fortsätta på den inslagna vägen. Mitt fokus kommer att ligga på att förvalta och vidareutveckla våra affärer, med fortsatt satsning på speditionsverksamheten och hållbara logistiklösningar.

Christofer Mattsson har enligt Tempcon ”framgångsrikt lett Tempcon Norrland sedan bolagets bildande 2022 genom sammanslagning av två bolag som befann sig i ett utmanande läge”.

– Christofer har gjort ett fantastiskt jobb med att etablera Tempcon Norrland som en ledande aktör i regionen, säger Christian Hallberg. Under hans ledning har bolaget framgångsrikt implementerat effektiviseringsåtgärder som har resulterat i en betydande resultatförbättring.

Christofer Mattson blir kvar i organisation och axlar rollen som CFO på Tempcon Norrland. Efter en intensiv rekryteringsprocess, där Tempcon Norrland sökt efter den bästa kandidaten för tjänsten, kom man fram till att Christofer är det bästa valet för laget.

Utöver tjänsten som CFO, utses Christofer även till vice vd. Detta, menar Tempcon, understryker den viktiga roll han har i företaget samt belyser det täta samarbetet mellan Christofer och Fredrik, där Christofer har ett betydande ansvar i kunddialogerna.

Förändringen kräver genomförd MBL-förhandling, skriver Tempcon avslutningsvis i pressmeddelandet.

Om artikeln

Publicerad: 2024-03-26 13:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Norrland Tempcon