David Källsäter, avgående vd för Scania Sverige. Foto: Scania David Källsäter, avgående vd för Scania Sverige. Foto: Scania

David Källsäter lämnar posten som vd för Scania Sverige

Scania meddelar idag att David Källsäter, vd för Scania Sverige, har beslutat att avgå från sin position som vd för att anta en annan roll inom Scaniakoncernen. David Källsäter har varit en värdefull ledare för Scania Sverige under fem och ett halvt år och har gjort betydande bidrag till bolagets tillväxt och framgång under sin tid här, skriver lastbilstillverkaren i ett pressmeddelande.

– Det är en bra tid att lämna över rodret nu. Under mina år på Scania Sverige har vi gjort en fantastisk resa och levererat ett imponerande resultat. Tack för det till alla inblandade, säger David Källsäter.

Källsäter slutar sin nuvarande position den 31 juli och tillträder den nya tjänsten som Managing Director Scania Sales China i augusti i år.

Rekryteringsarbetet med att ersätta David Källsäter har påbörjats, skriver Scania avslutningsvis i sitt pressmeddelande.

Om artikeln

Publicerad: 2024-03-05 10:47
Kategori: Nyheter
Taggar: David Källsäter Företagsnyheter Scania Sverige