Pågående tankbeläggning. Pågående tankbeläggning.

Peab Asfalt tar hem tankbeläggningskontrakt

Peab Asfalt har vunnit Trafikverkskontrakt gällande tankbeläggningar i Jämtland, Västernorrland samt Gävleborg. Avtalen som uppgår till 75 miljoner kronor gäller i två år. Förutom tankbeläggningar omfattar beställningen till Gävleborgs län även markarbeten, djupfräsning och asfalteringsarbeten. Kontraktet ställer även höga krav på att fordonen körs på förnybart bränsle.

Genom att ytbehandla vägen med tankbeläggning förlängs vägarnas livslängd med en metod som dessutom är mer kostnadseffektiv på låg- och medeltrafikerade vägar. Tankbeläggningar har dessutom lägre CO2 utsläpp och minskar samtidigt användningen av naturresurser jämfört med konventionella beläggningsmetoder.

Genom kontrakten stärks företagets position inom tankbeläggningar i Jämtland, Västernorrland samt Gävleborgs län.
– Vi ser fram emot ett gott samarbete med Trafikverket, där vi nu har möjlighet att aktivt bidra till förbättringar av vägnäten i länen, säger Karl Hillgren, arbetschef Peab Asfalt.

Om artikeln

Publicerad: 2024-02-22 12:45
Kategori: Nyheter
Taggar: PEAB Asfalt Tankbeläggning Trafikverket Vägunderhåll Ytbeläggning