Allt fler ellastbilar rullar ut på Europas vägar. Utvecklingen går snabbt och verkstadspersonal behöver få mer kunskap. Foto: Arkivbild/Volvo Trucks. Allt fler ellastbilar rullar ut på Europas vägar. Utvecklingen går snabbt och verkstadspersonal behöver få mer kunskap. Foto: Arkivbild/Volvo Trucks.

Logistics UK lanserar utbildningsprogram för ellastbilar

Elektrifieringen av godstransporter med ellastbilar kräver nya kunskaper, inte minst på verkstäderna. Branschorganisationen Logistics UK lanserar därför två utbildningsprogram för underhåll av elektriska lastbilar, i samarbete med Stephenson, Brooksby och Melton (SMB) College och Bristol College, för att hjälpa logistikföretag att utveckla sina mekaniker.

Logistics UK är en av de största branschorganisationerna i Storbritannien och arbetar med alla former av transporter. Utbildningsprogrammen för underhåll av elfordon L2 och L3 är utformade för att utbilda befintliga fordonstekniker och säkerställa att de har nödvändiga kunskaper för att underhålla, felsöka och reparera elfordon.

De nya kurserna pågår under två dagar och innehåller inslag om hur man arbetar på ett säkert sätt på ett el-/hybridfordon, använda information för att utföra uppgiften, kunskap om att utföra reparationer på högenergisystem samt att registrera information och göra lämpliga rekommendationer. Logistics UK menar att utbildningarna är uppbyggda på ett bra sätt och med mycket praktiskt träning.

Nya uppgifter från den brittiska informationsleverantören Statista har avslöjat att Storbritanniens marknad för elektriska lastbilar förutspås en tillväxt på 70 procent fram till 2026 med mer än 2 100 batteridrivna fordon som förväntas vara i drift på landets vägar då, skriver Motor Transport.

Om artikeln

Publicerad: 2024-02-26 09:17
Kategori: Nyheter
Taggar: Elektrifiering Ellastbil Högspänningsfordon Logistics UK Verkstadsutbildning