Foto: Svenska Retursystem Foto: Svenska Retursystem

Retursystemet ska bli fossilfritt med DHL och Sandahls

DHL och Sandahls kommer att ansvara för Svenska Retursystems transporter inom Sverige med start den 1 maj. Det står klart efter en upphandling av retursystemets inrikestransporter. I centrum för det nya samarbetet står målet om fossilfria inrikestransporter år 2025. Det skriver Svenska Retursystem i ett pressmeddelande.

Under 2023 genomförde Svenska Retursystem en omfattande upphandling av sina inrikestransporter. Nu har avtal tecknats med DHL och Sandahls som börjar gälla från och med den 1 maj 2024 och sträcker sig till september 2027.
– Vi har haft ett stort fokus på att hitta samarbetspartners som tar oss till vårt mål om fossilfria inrikestransporter år 2025. Att vi valde DHL och Sandahls beror till stor del på att de kunde presentera en plan för att nå målet med en betydande andel el och biogas samt transporter på tåg, säger Pontus Björkdahl, hållbarhetschef på Svenska Retursystem.

DHL kommer att ansvara för transporterna till och från Svenska Retursystems logistikanläggningar i Mölnlycke, Helsingborg, Västerås och Örebro samt tillhörande externlager. DHL har varit en partner till Svenska Retursystem under många år, och med avtalet fördjupas samarbetet kring fossilfria vägtransporter.

Sandahls kommer att ansvara för transporterna till och från Svenska Retursystems nybyggda anläggning i Vaggeryd, samt transporter med en helt egen tåglösning i Västerås som levererar till och från norra delarna av Sverige. Hela 35 procent av Sandahls transporter kommer att ske på tåg.

För att landets livsmedelsflöden ska fungera smidigt är det av stor vikt att leveranserna av SRS pallar och lådor når ut till retursystemets användare på ett effektivt och hållbart sätt, skriver Svenska Retursystem i pressmeddelandet.

Om artikeln

Publicerad: 2024-02-08 14:30
Kategori: Nyheter
Taggar: DHL Företagsnyheter Sandahls Svenska Retursystem