Volvo Lastvagnar är först i Storbritannien med att ha fått fyra olika modeller av lågemissionsfordon godkända för bidrag. Foto: Volvo Lastvagnar. Volvo Lastvagnar är först i Storbritannien med att ha fått fyra olika modeller av lågemissionsfordon godkända för bidrag. Foto: Volvo Lastvagnar.

Volvo Lastvagnars fordon först att få bidrag i UK

Volvo Lastvagnar är först i Storbritannien med att ha fått fyra modeller av lågutsläppsfordon i Storbritannien godkända för den brittiska regeringens plug-in-bidrag på motsvarande över 330 000 svenska kronor för nyregistreringar. Det inkluderar även vinnarmodellen av 2024 Volvo FH Electric.

Detta följer efter godkännandet av FH Electric och FM Electric, båda som 4×2-dragbilar med maximalt sex batterier. FM Electric kan till och med specificeras för att uppfylla den trestjärniga Direct Vision Standard, vilket gör den till den idealiska stadslastbilen.

Båda modellerna ansluter sig till lastbilarna Volvo FL Electric 4×2 och FE Electric 6×2 som redan har godkänts för bidraget. Bidraget är dock begränsat i antal per år vilket betyder att en person eller ett företag kan få bidrag för endast fem fordon per år.

Hannah Mayo, försäljningschef för nya fordon Volvo Lastvagnar i Storbritannien och Irland, säger att de avslutade 2023 med mer än 250 beställningar på elbfordon för de brittiska och irländska marknaderna. ”Med bidraget nu utökat till att omfatta FH och FM Electric, finns det ett extra incitament för brittiska transportörer att påbörja övergången. Dessutom, med bidragssystemet som snart återställs för det nya räkenskapsåret, är det den perfekta tiden att förbereda ansökningar”, skriver Trans.INFO.