SLP tecknar 15-årigt avtal med internationell logistikaktör

SLP har tecknat avtal avseende ett nybyggnationsprojekt om 11 000 kvm i Katrineholm samt ett 15-årigt hyresavtal med en internationell logistikaktör gällande hela ytan. Årshyran uppgår till cirka 16 mkr och är fullt indexerad. Byggnaden kommer att uppföras på en fastighet om totalt 52 000 kvm vilket innebär ytterligare utbyggnadsmöjligheter. Fastigheten förvärvas från Katrineholms kommun.

Det handlar om ett fryslager med lagringsmöjligheter upp till 15 meter. Fastigheten går att förädla ytterligare över tid genom utbyggnad.

Fastigheten kommer att utrustas med solceller och miljöcertifieras. Inflyttning sker preliminärt december 2024. Hyresavtalet såväl som entreprenadavtalet är villkorat av att bygglov erhålls samt att markförvärvet från kommunen godkänns. Förberedelser inför byggnationen avses påbörjas inom kort.

Transaktionen som beräknas till 208 mkr kommer att finansieras med egna medel.

Eftersom det vid satsningar som dessa brukar anges företagets namn, frågar vi SLP varför den internationella logistikaktören inte namnges i denna investering?
– Eftersom det fortfarande pågår vissa processer offentliggörs inte företagets namn, svarar SLP:s informationsansvarige.

Om artikeln

Publicerad: 2023-11-16 12:52
Kategori:
Taggar: Fryslager Gods Katrineholm Lager Logistik SLP