Plus och Iveco startar sin första kundpilot i Tyskland. På bild representanter för de nämnda företagen. Foto: Plus. Plus och Iveco startar sin första kundpilot i Tyskland. På bild representanter för de nämnda företagen. Foto: Plus.

IVECO och Plus lanserar automatiserad lastbilpilot

Plus som utvecklar autonomi för lastbilar, har tillsammans med Iveco nyligen lanserat en automatiserad lastbilspilot i Tyskland. Bolagen kommer att starta piloten under första halvåret av 2024.

Plus och Iveco samarbetar med Dm-drogerie Markt som är en stor europeisk detaljhandelskedja av apotek och med DSV.

Piloten kommer att involvera en Iveco lastbil integrerad med Plus AI-baserade, förarövervakade, högautomatiserade körprogramvara. Lastbilen kommer att köra längs en DSV-rutt för att transportera dm-drogerie markt-produkter i Tysklands Baden Württemberg-Hessen-regionen.

Iveco och Plus säger att pilotering med ett logistikföretag på en trafikerad kommersiell fraktrutt är en nyckelfaktor för storskalig utbyggnad av automatiserade lastbilar under de kommande åren. Företagen hoppas kunna visa att automatiserad körteknik kan användas redan i dag. Automatisering kan göra lastbilskörning säkrare, mindre stressande, effektivare och mer hållbar.

Om artikeln

Publicerad: 2023-11-20 11:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Automatiserad Godstransport Autonom Körning DSV Godstransport Hållbara transporter Iveco