Foto: HVS. Foto: HVS.

HVS lanserar Truck as a Service-alternativ

Transportörer kan nu få tillgång till tunga vätgaslastbilar genom HVS nya Truck as a Service-erbjudande. Programmet har lanserats i samarbete med Zeti och Gravis Capital Management Limited. Detta finansieringssystem där man som transportör betalar per mil, minimerar riskerna för den som vill gå över till hållbara bränslen i fordon som HVS tillverkar. Genom att arbeta med Zeti kommer dess befintliga partnerskap att underlätta kapitalfonder till ett värde av flera miljoner pund för att stödja operatörer att få tillgång till Truck as a Service-programmet.

Jawad Khursheed, vd för HVS säger: ”Transport as a Service-erbjudandet från Zeti ger kunderna fullständig visshet om kostnaderna under varaktigheten av ett fordonskontrakt. Betala-per-mil-finansieringen hjälper operatörer att optimera sitt kassaflöde och skydda marginalerna. Vi ser detta som ett verkligt mervärde för de flottoperatörer som vill minska koldioxidutsläppen från sina flottor för att uppnå utmanande nettonollmål.”

Till skillnad från kontrakt på hyresavtal, täcker Truck as a Service-erbjudandet upp fordonskostnader, bränsle, infrastruktur och support efter försäljning. HVS tar nu emot beställningar på dessa fordon som har en räckvidd på upp till 60 mil på en enda tankning.

Vill du i en video se mer av HVS fordon, finner du det här.

Zeti, som grundades i London, levererar grön-fintech som stödjer fordonsflottor som använder nollutsläppsfordon. Faktureringsinformation är tillgänglig via en portal och betalningar görs automatiskt. Truck as a Service-alternativet gör det möjligt för transportören att räkna ut hur mycket fordonet kommer att kosta. Genom detta system lämnar man det traditionella sättet att se på den totala ägandekostnaden för ett fordon.

Förutom Zeti stöds det nya Truck as a Service-erbjudandet från HVS av Gravis Capital. Fondförvaltaren för alternativa investeringar hanterar tillgångar på cirka 1,5 miljarder pund. Dess fokus ligger på långsiktiga anläggningar som infrastruktur och förnybar energiproduktion, skriver Commercial Motor.

Om artikeln

Publicerad: 2023-11-28 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Betala per Mil Gravis Capital HVS Klimatomställning Nollutsläppsfordon Vätgaslastbil Zeti