Genrebild. Foto: Göran Rosengren, arkiv Genrebild. Foto: Göran Rosengren, arkiv

Rumänsk chaufför åtalas för trailerstöld – i Danmark

En 31-årig rumänsk man har häktats i Danmark misstänkt för att ha stulit en trailer med värdefullt gods. Mannen överlämnades till de danska myndigheterna av tysk polis i fredags. Han nekar till brott.

En 31-årig rumänsk chaufför häktades i fredags av en domstol i danska Sønderborg och står nu åtalad dels för häleri, dels för stöld av en semitrailer med gods till ett värde av totalt 1,4 miljoner danska kronor.

I fredags överlämnades mannen av tysk polis till tjänstemän från Immigrationskontrollavdelningen Väst (UKA Väst) vid Syd- och Sønderjyllandspolisen. Utlämningen skedde på grundval av en europeisk arresteringsorder.

Stölden begicks den 21 januari 2023 i Vejle, varefter trailern kördes till Tyskland. Tysk polis grep mannen den 24 januari i Hamburg.

Den 31-årige mannen nekar till anklagelserna men överklagade inte häktningsbeslutet. Rättegångsdatum är i skrivande stund inte beslutat, men av beslutet framgår att mannen kommer att hållas i den danska polisens förvar i fyra veckor.

Om artikeln

Publicerad: 2023-07-18 15:50
Kategori: Nyheter
Taggar: Danmark Rättsfall Trailerstöld