Foto: Informationsportal hos Hajdú-Bihar County Police huvudkontor. Foto: Informationsportal hos Hajdú-Bihar County Police huvudkontor.

Körde med hjälm och skyddsglasögon bakom skadad vindruta

Polisen i Ungern fick en smärre chock när de upptäckte att en lastbilschaufför som de hade stoppat på motorvägen bar hjälm och skyddsglasögon. Det var ändå uppenbart varför föraren valt att använda säkerhetsutrustningen.

Det var morgonen den 24 maj som ungerska polisen stoppade ett ekipage på M3 eftersom dragbilens vindruta var krossad.

Att köra en lastbil i ett sådant skick fick poliserna att höja på ögonbrynen, men den stora överraskningen kom när de såg föraren. När han öppnade dörren möttes poliserna av en man iklädd hjälm och skyddsglasögon.

Senare förklarade föraren att han använde utrustningen för att skydda ögonen från glassplitter som vinden lösgjorde när han körde.

Poliserna beskrev den otroliga händelsen i ett Facebook-inlägg och tillade att mannen fick böter samt informerades om att han inte fick fortsätta att köra fordonet i befintligt skick, skriver Trans.info.

Om artikeln

Publicerad: 2023-05-31 15:55
Kategori: Nyheter
Taggar: Böter Polis Skadad Dragbil Skyddsutrustning