Så här ser First Hydrogens lätta yrkesmässiga fordon, Gen II, ut. Foto: First Hydrogen. Så här ser First Hydrogens lätta yrkesmässiga fordon, Gen II, ut. Foto: First Hydrogen.

First Hydrogen Gen II nollutsläppsfordon

Tillverkaren av nollutsläppsfordon First Hydrogen har släppt bilder på sin Gen II vätgasbränslecellsdrivna skåpbil. Detta i samband med att man påbörjar tester av sin första generation lätta kommersiella fordon.

Både Generation I och Generation II kommer att finnas tillgängliga med antingen elektriska vätgasbränsleceller eller batteridrivna drivlinor. Fordonen kommer att ha en räckvidd på över 50 mil.

Steve Gill, vd för fordon hos First Hydrogen säger: ”Dessa konceptbilar ger en glimt av vårt företags framtid och ger en tydlig indikation på vårt varumärkes riktning inom detta segment.” En rymlig ger föraren komfort och god sikt över vägen framåt och gör det lätt att ta sig in och ut ur fordonet, något som är viktigt när många stopp ska göras under ett arbetspass.

Bernat Costa, designchef på EDAG i Spanien, säger: ”Generation II-fordonen visar hur ren energi kan användas i vardagen”. I designen har man också First Hydrogens signaturstil vilket ger fordonen en igenkännbar identitet.

Om artikeln

Publicerad: 2023-05-31 14:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Eldrift First Hydrogen Klimatmål Nollutsläppsfordon Vätgasdrift