Illustration: Sensos Illustration: Sensos

Med batteridriven adresslapp kan DB Schenkers kunder följa sin sändning i realtid

Tillverkaren Sensos ultratunna engångsetiketter kan fästas på containrar, pallar eller enskilda kollin. Det möjliggör spårning av sändningar via land-, flyg- och sjöfrakt på en enda plattform.
– All sändningsinformation får plats på en millimetertunn etikett. Etiketten är så liten och lätt att den kan användas för alla typer av gods, säger David Pollender, produktägare affärsutveckling IoT på DB Schenker.

DB Schenker är den första europeiska logistikleverantören som erbjuder global spårning med den nya ultratunna etiketten från tillverkaren Sensos. Etiketten skickar realtidsdata om plats och temperatur över mobilnätet och kunden får en varning om något kolli manipuleras under transporten.

– Tillsammans med vår IoT-lösning ”connect2track” får man både full spårbarhet, samt övervakning av sändningens status. Det förbättrar vårt befintliga erbjudande för våra kunder och gör spårningen ännu mer flexibel och säker, förklarar David Pollender.

Engångsetiketten drivs av ett litiumfritt batteri, som släpper ut mindre koldioxid vid tillverkningen än konventionella batterier. Tack vare sin låga vikt är etiketten energisnål och trots batteriet ringa storlek har det en drifttid på upp till sex månader.

I designfasen hjälpte DB Schenker till att definiera krav och testade Sensos-lösningen i en pilotfas med land- och flygfraktsprototyper.
– Vi tog på oss att leverera full spårbarhet end-to-end på kollinivå. Vi är tacksamma över att DB Schenker har varit med oss från designfasen, och för hjälpen att få ut produkten på marknaden, säger Aviv Casto, vd för Sensos.

På DB Schenkers Internet-of-Things-plattform ”connect2track” kan kunder bland annat följa sin sändning i realtid, se temperatur och luftfuktighet samt få beräknad ankomsttid baserad på realtidsdata.

Om artikeln

Publicerad: 2023-03-27 09:14
Kategori: Nyheter
Taggar: DB Schenker Företagsnyheter Produktnyheter Sensos