Foto: Daimler Truck Foto: Daimler Truck

Daimler Truck presenterar goda resultat – ser positivt på 2023

Daimler Truck har presenterat sina siffror för räkenskapsåret 2022. Enligt företaget har man uppnått sina ekonomiska mål. Man kunde öka sitt justerade rörelseresultat (EBIT) till 3,96 miljarder euro, vilket är 55 procent bättre jämfört med föregående år. År 2021 uppnådde den en EBIT på 2,55 miljarder euro.

Totalt sålde Daimler Truck 520 300 lastbilar och bussar över hela världen förra året . Det är 14 procent fler än samma period förra året.

Bolaget noterade också en försäljning på 50,9 miljarder euro, en ökning med 28 procent. Detta som ett resultat av den betydande försäljningsökningen, ett stark prisupprätthållande, gynnsamma växelkurser och en positiv utveckling inom tjänsteverksamheten.

Samtidigt ser Daimler Truck med positiv blick in i det nya verksamhetsåret. En stark utveckling förväntas på de för bolaget viktiga försäljningsmarknaderna för kommersiella fordon, trots svåra ekonomiska förhållanden.

Tillverkaren planerar att sälja mellan 510 000 och 530 000 lastbilar och bussar under 2023. Dessutom förväntar man sig en betydande försäljningsökning i pengar räknat till ett intervall mellan 53 och 55 miljarder euro i fordonsbranschen och mellan 55 och 57 miljarder euro på koncernnivå.

Om artikeln

Publicerad: 2023-03-10 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Daimler Truck Ekonomi Företagsnyheter Mercedes