Foto: Dachser Foto: Dachser

Dachser växer ”tvåsiffrigt” på nytt

Dachser genererar ytterligare en miljard euro i intäkter och planerar investeringar på mer än 300 miljoner euro. För räkenskapsåret 2022 rapporterar logistikleverantören Dachser intäkter på 8,1 miljarder euro. Det är en ökning med 14,9 procent, vilket betyder att företaget presenterar en tvåsiffrig tillväxt för andra året i rad.

En hög nivå av logistisk expertis, tillförlitlighet och produktkvalitet lade grunden för Dachsers framgång förra året.
– Vi är på väg att flytta upp till en ny nivå, sade Burkhard Eling, CEO för Dachser, när företaget nyligen höll sin årliga presskonferens i München.

De främsta orsakerna bakom denna tillväxt var hur leveranskedjorna påverkats av störningar och kapacitetsbrist, vilket ledde till höga prisnivåer på marknaden.

I september 2022 började ett skifte inom logistiken, från ekonomisk boom till en tydlig normalisering av branschen i form av minskat antal försändelser och fallande priser, främst inom flyg- och sjöfrakten.

Under året som helhet transporterade Dachser 81,1 miljoner försändelser, en minskning på 2,9 procent, med en totalvikt på samma nivå som förra året: 42,8 miljoner ton.

2023 har fått en lugn start med relativt låga transportvolymer, men Dachser ser ingen anledning till oro.
– Vi förväntar oss att efter två år med exceptionell intäktstillväxt, men också med en exceptionell belastning på de operativa teamen, kommer 2023 nu att innebära en återgång till lite mer normalitet inom logistiken och i vår verksamhet, förlarar Burkhard Eling.

Allt enligt ett pressmeddelande från Dachser.

Om artikeln

Publicerad: 2023-03-27 13:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Dachser Ekonomi Företagsnyheter