Foto: MTS Malmö Transport & Spedition AB Foto: MTS Malmö Transport & Spedition AB

Rhenus växer – köper MTS Malmö

Tyska logistiktjänsteleverantören Rhenus ser stor tillväxtpotential i Norden och har därför förvärvat ytterligare ett företag, MTS Malmö Transport & Spedition.

Med förvärvet av svenska MTS utökar Rhenus sitt nätverk ytterligare i Skandinavien. Rhenus förklarade att syftet var att utöka tjänsteportföljen inom transport av styckegods och temperaturkontrollerat gods samt tullklarering och att få nya förbindelser till Central-, Östeuropa och Turkiet .

MTS Malmö Transport & Spedition har mer än 30 års erfarenhet av logistik och är baserat med en crossdockningsanläggning i det sydsvenska logistiknavet i Malmö. MTS erbjuder sina kunder FTL, LTL och styckegods, ADR och temperaturkontrollerade transporter för läkemedel, färskvaror och andra temperaturkänsliga varor.

Dessutom är logistikern AEO-certifierad (Authorized Economic Operator) av den svenska tullmyndigheten och kan därmed garantera en smidig tullklarering för kunderna.

Terminalen i Malmö har också status som tullager. Enligt Rhenus tar företaget med sig befintliga och väletablerade rutter till de central- och östeuropeiska marknaderna och Turkiet.

– Med förvärvet av MTS i Sverige stärker vi återigen vår position i norra Europa. Våra kunder, både i Sverige och på andra marknader, drar nytta av den utökade tjänsteportföljen, det djupa kunnandet och de diversifierade handelsvägarna som MTS tar till sig, säger Alexander Olsen, vd på Rhenus Sweden.

Rhenus Group expanderade i hela den skandinaviska regionen förra året, bland annat i Norge och Danmark 2022 och förvärvade till exempel en stor dansk tredjepartslogistikspecialist, DKI, med 310 000 kvadratmeter lagringsutrymme.

Rhenus säger att det finns ”enorm tillväxtpotential i Norden” och att ytterligare investeringar planeras här i framtiden.

Om artikeln

Publicerad: 2023-02-23 14:15
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsäffärer Företagsnyheter MTS Rhenus