Nu ska Iveco plantera mera skog i Storbritannien. Nu ska Iveco plantera mera skog i Storbritannien.

Iveco startar trädplanteringsinitiativ i UK

Iveco har i över två decennier tillverkat fordon för alternativa drivmedel för att hjälpa transportföretag att minska sina koldioxidutsläpp. Nu tar man ett steg längre. För varje ny Iveco som säljs kommer man att plantera ett träd. Satsningen är retroaktiv med början av januari 2022.

Iveco menar att man med sitt mångsidiga utbud av fordon, kvalificerar sig som en del av det miljöfrämjande systemet. The Future Forest Company planerar att ta bort 1 miljon ton kol från atmosfären till 2030. Dess omfattande brittiska trädplanteringsprogram syftar inte bara till att förbättra luftkvaliteten utan också för att vara ytterligare en miljöfördel genom att skapa nya livsmiljöer för vilda djur att frodas i. Dessa nya skogar kommer i hög grad att bidra till att återställa viktig biologisk mångfald och skydda hotade arter.

Tom Newell, UK General Manager på The Future Forest Company sade: ”Vi är glada över att samarbeta med Iveco. Genom att välja att plantera träd med The Future Forest Company har Iveco en verklig inverkan på att öka skogstäcket i Storbritannien, förbättra den biologiska mångfalden och vända klimatkrisen.”

Lisa Fuller som är chef för varumärkesmarknadsföring och kommunikation kommenterade ”Iveco är mycket stolta över att vara en del av detta initiativ som förbättrar vårt arbete mot en hållbar framtid. Våra el- och biometankompatibla fordon minskar utsläppen dramatiskt, medan varje nytt träd som planteras kommer att hjälpa till att hantera kol som finns i atmosfären.”

Om artikeln

Publicerad: 2023-02-23 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Biologisk Mångfald Fauna Flora Iveco Klimat koldioxid Miljö The Future Forest Company Trädplantering