Foto: Volta Trucks Foto: Volta Trucks

Volta Trucks har fått serieproduktionsorder på över 300 fordon

Volta Trucks, tillverkare av helelektriska kommersiella fordon, berättar om en stark start på 2023. Företaget bekräftar sina första 300 kundorder av Volta Zero som nu bokats för produktion. Det förväntade intäktsvärdet är mer än 85 miljoner euro.

De första serieproducerade Volta Zero beräknas rulla ut ur företagets kontrakterade produktion i Steyr, Österrike, tidigt under andra kvartalet 2023. Fabriken uppges nu vara redo att möta den starka efterfrågan på den specialdesignade, helelektriska lastbilen för transporter i storstäder.

– Volta Trucks har gjort viktiga framsteg under de första veckorna 2023, med fler än 300 bekräftade kundorder som bokats för serietillverkning vid vår anläggning i Österrike. Det här utgör en ansenlig del av våra produktionsmål för 2023. Tidigare har kunder endast genomfört pilottester av fordonen, säger Volta Trucks vd, Essa Al-Saleh.

– Volta Trucks är nu redo för sitt första år med både försäljning och produktion. Vi är fulla av tillförsikt och fokuserade på att leverera enligt våra strategiska mål och ambitioner att minska utsläppen i våra stadskärnor, avslutar Al-Saleh.

Om artikeln

Publicerad: 2023-01-26 12:50
Kategori: Nyheter
Taggar: Ekonomi Elektrifiering Företagsnyheter Volta Trucks