Foto: Frivilliga Brandkåren i Bad Waldsee.  Foto: Frivilliga Brandkåren i Bad Waldsee.

Tyska poliser hedras efter att ha räddat lastbilschaufför

I mars förra året krockade en personbil med en lastbil lastad med farligt gods. Föraren av personbilen omkom och lastbilen fattade eld. Tack vare smarta och modiga poliser, överlevde lastbilschauffören. Nu får poliserna en utmärkelse från det lokala polisdepartementet för sitt hjältedåd.

Enligt en lokal tidning råkade de två männen befinna sig i närheten när olyckan skedde ocxh kom då först till platsen.Adrian Ruf och Simon Wittmann i polisen i Ulm, har fått en belöning för sina insatser då de lyckades stoppa chaufförens massiva blodförlust.

Chauffören var vid medvetande efter olyckan och klagade på smärtor i mage och huvud. Han var dock inte medveten om omfattningen av sina skador. Simon Wittman säger: ”Vi rullade upp hans byxben och såg en stor och svår skada på vaden.”

Poliserna ströp blodflödet genom att utföra en turniquet, något de lärt sig på sin första första hjälpen-utbildning. Det var första gången de fick använda kunskapen i skarpt läge. Därefter höll de föraren varm och såg till att han höll sig vaken tills ambulanspersonalen kom.

Under ceremonin som nyligen hölls,hedrade Ulms polischef de båda poliserna för den enastående insatsen som räddat liv. Utan insatsen hade föraren troligtvis förblött på platsen.

Vare sig Ruf eller Wittmann hade förväntat sig någon särskild belöning eftersom det här är sådant alla människor gör i en krissituation, skriver Trans.info.

Om artikeln

Publicerad: 2023-01-13 14:05
Kategori: Nyheter
Taggar: Farligt gods Hedrande Lastbilsbrand Lastbilsolycka Trafikolycka Turniquet