- Nu satsar vi hårt på reservdelar till tunga fordon, säger Patrik Lundin, försäljningschef på Meca. - Nu satsar vi hårt på reservdelar till tunga fordon, säger Patrik Lundin, försäljningschef på Meca.

MECA ska bli störst inom tunga fordon

Meca har ambitionen att bli störst inom tunga fordon i Sverige. Under hösten har man tagit flera viktiga steg mot att förverkliga den visionen, bland annat genom att utöka sina lager och genom att anställa Patrik Lundin som ny försäljningschef. Patrik har arbetat 20 år i branschen och har tidigare bland annat varit vd på Nordic Truckcenter.

Från dagens cirka 100 miljoner kronor i omsättning, är målet nu 250 miljoner i omsättning och en femfaldig ökning av antalet verkstäder till 65 stycken till 2025.

Meca är idag Sveriges näst största verkstadskedja för lätta fordon med en omsättning på drygt en miljard. Nu bygger man en ny verkstadskedja för tunga fordon. 12 verkstäder idag ska bli 20 under 2023.

Meca Tunga fordon har gått från 5 till 30 rikstäckande lager på bara några år. Målet är 40 lager under 2023.

Under hösten 2022 anställdes en ny försäljningschef, Patrik Lundin. Siktet är inställt på att Meca Tunga fordon ska bli störst inom segmentet. Hur ska Meca klara målen, frågar vi Patrik.
– Under hösten och vintern 2022 har vi utformat en strategi med stort fokus på tunga fordon på 20 av våra 40 expresslager som hanterar reservdelar för tunga fordon. Varje lager kommer att anpassas till de lokala behoven liksom utbildningen av vår personal, säger Patrik.

Vilka utmaningar ser du framför dig?
– Att sälja reservdelar till tunga fordon är en extremt konkurrensutsatt bransch med många konkurrenter. Men jag ser även lika stora möjligheter för Meca eftersom vi är mycket bra på distribution. Med en lokal anpassning för att möta kundens efterfrågan är jag helt övertygad om att utmaningen är en lika stor möjlighet för oss, avslutar Patrik Lundin.

Om artikeln

Publicerad: 2023-01-11 14:41
Kategori: Nyheter
Taggar: Distribution Lastbilstillbehör Lastbilsverkstad Meca Meca Tunga Fordon Patrik Lundin Reservdelar Reservdelslager