Maersk bygger sitt första gröna logistikcentret i Kina

Om ett och ett halvt år ska det stå klart, Mærsk gröna logistikcenter i Shanghais nya frihandelsområde, Li-Gang, med planerad öppning i slutet av 2024.

Det blir Mærsks första gröna logistikcenter i Kina och kommer när det är klart att ha noll utsläpp. Centret ska bestå av fyra trevåningsbyggnader och ett 24 meter högt höglager. Det blir samtidigt ett av Maersks mest automatiserade lager, utrustat med så kallade AS/RS-system som automatiskt placerar och hittar godset på de olika specifika platserna.

– Lagret kommer att ge våra kunder breda möjligheter av integrerade logistiktjänster som internationell exportkonsolidering, regionala och globala ordertjänster och distribution samt gränsöverskridande e-handel och andra värdeskapande logistiktjänster, säger Caroline Wu, vd för Maersk Greater China.

Lin-gang logistikcenter kommer att byggas på ett 113 000 kvadratmeter stort område och får en lageryta 150.000 kvadratmeter. Bygget är beräknat vara en investering 174 miljoner US-dollar, vilket motsvarar knappt 1,3 miljarder svenska kronor.

– Vi förbättrar fortlöpande möjligheterna att kunna erbjuda integrerade dörr-till-dörrlösningar för våra kunder över hela världen, tillägger Caroline Wu.

– Shanghai spelar en avgörande roll för vårt globala nätverk och eftersom Lin-Gang är nära Shanghai och hamnen i Yangsjan kommer vi att kunna förenkla och effektivisera våra kunders försörjningskedjor.

Om artikeln

Publicerad: 2023-01-05 12:27
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Kina Mærsk Miljö